Sosis d'us Grallers de Figueres

INDEX DE PARTITURES DEL LLIBRE

Els autors del llibre-CD expliquen, a la presentació, els motius que els ha portat a editar aquest llibre i compact disc de recopilació de "Cançons d'Olot", editat en motiu dels 50 anys de Ràdio Olot. Aquí us deixem una part d'aquesta presentació:

Cançons d'Olot

Ens vam plantejar, fa temps, reeditar el cançoner olotí que el grup El Sac de Cançons va editar l'abril de l'any 1977 i que es va arribar a enregistrar en un elapé titulat Reputicànticus.  Cançons d’amor i de gresca recollides a Olot. En aquell disc, hi van intervenir gairebé els mateixos cantaires que havien fet possible el recull, que a nosaltres ens ha estat un document imprescindible, a partir del qual hem calcat algunes de les tonades allà compilades.

La cançó olotina és tremendament urbana: fets, llocs, personatges i una expressió peculiar, fan que cada tema sigui particularment olotí, i això ha preservat quasi sempre per a l’ús exclusiu dels olotins les cançons  aquí aplegades. Per bé que les eixelebrades lletres i airoses tonades són de per si prou "exportables", no hem pas volgut fer en cap moment un exercici de xovinisme local.

Un altre interès el vam posar en els llocs on es cantaven aquestes cançons per desgranar el nostre arquetip, el vi-acrucis: Un recorregut virtual per diferents bars entranyables ens ha servit de referent...

El llibre porta la lletra i la música de totes les cançons, així com una explicació i fotos dels intèrprets de cadascuna. Porta també un CD amb la gravació d'aquests temes.Per tornar enrera