Sosis d'us Grallers de Figueres

INFORMACIÓ DEL LLIBRE

El Galop

Els materials que presenta aquest llibre, són, de fet, la reedició de les quatre carpetes del mateix nom que, fa temps, van preparar la gent de "El Sac de Danses" perquè, els menuts, puguin ballar dances de la nostre tradició nacional, i per facilitar les eines perquè, la mainada i els grans, es puguin esbargir "en català". En format de llibre és més fàcil arribar a les escoles i tallers de danses, és més manejable i més fàcil de guardar.

Hi trobareu un seguit de danses populars catalanes de tots els temps i de totes les edats, que poden fer un bon servei a col·lectius molt diferents: organitzadors, animadors, esplais, esbarts i, molt especialment, mestres i educadors. La dansa és un gran camí d'integració a les formes culturals del nostre país.

De cada dansa hi ha una explicació del seu origen, la melodía i els acords, la lletra i l'esquema, molt documentat, de com es balla. Si n'hi ha més d'una versió, n'explica cadascuna.

Després d'uns capítols inicials sobre la dansa en el món educatiu del nen, les orientacions didàctiques, el procés d'aprenentatge i la programació de danses a l'escola, se'n descriu un total de 36, acompanyades de nombroses "propostes de treball" que el mestre haurà de triar i complementar.

El llibre es clou amb un ampli recull de treballs sobre paper realitzats a diferents escoles i que són una síntesi molt il·lustrativa de treballs amb el cos, el moviment etc.

El Galop

Amb la segona edició del llibre, l'any 1996, es va editar també un doble CD amb totes les cançons. El podeu trobar per aquesta referència: TRAM 0049CD2.

Els temes del llibre hi són tots, fins i tot si hi ha diferents versions. La interpretació és magnífica, amb uns arranjaments deliciosos de cada tema. Val la pena encara que només sigui per escoltar els temes.

construcció PC En construcciˇ


Per tornar enrera