Sosis d'us Grallers de Figueres
INDEX DE PARTITURES DEL LLIBRE

Aquest llibre recull les 10 peces que es vàren compondre per a gralla i piano, iniciativa d'en Jordi Fàbregas dins les activitats del festival Tradicionàrius de 1998.

La gent de la "Gralla Laietana", que treballaven aquest instrument a un nivell molt elevat, tant pel que fa a la seva recuperació com a que s'incorporés amb tota normalitat al món de la música del nostre país, al igual que passa en altres paisos amb els seus instruments tradicionals, vàren començar a obrir nous camins i noves propostes treballar en temes de música de cambra en que la gralla, com a solista, estés acompanyada pel piano, com a instrument més universal. Va`ren començar composant 3 temes, d'en Jordi Fàbregas, en Marcel Casellas i en Toni Oró, presentats al Tradicionàrius de 1996. L'èxit va ser molt notable, així que vàren decidir ampliar el treball amb altres 7 compositors destacats en el món de la música tradicional. El treball final, les 10 peces, es va presentar al Tradicionàrius de 1998 conjuntament amb el llibre que les recull.

El llibre és la culminació d'aquest treball ja que, al publicar les partitures dels 10 temes, els ha mantingut a l'abast de tothom que hi hagi tingut interés. Després d'una feina tant interessant com la composició d'aquestes peces i el nou camí obert a la gralla com a instrument, sense el llibre, segurament s'hauria diluit en el temps i hauria sigut difícil que els grallers de les noves generacions els coneguesin o, com a mínim, els poguesin tocar o analitzar.

Es va editar des d'Edicons del CAT amb la col·laboració de l'Aula de Música Tradicional i Popular i el distribueix Dínsic Distribucions Musicals S.L.

Partitures:
Nené
Sonata en La menor
Per a tu, Boi:

  • Introit
  • Toc de gralla
L'optimista foxtrat
Quatre estacions:
  • Figueres
  • Flaçà
  • Estació M.I.R.
  • Clot-Aragó
Marxa del seguici
Aigua
Mirall trencat
Cant
Nocturn
Concert de gralla i piano
El mes de desembre de 2003, es va editar el CD "Concert de gralla i piano", de l'Ivó i en Nil Jordà, amb els 10 temes del llibre.
  Més informació a: http://www.dinsic.com
Veure alguna pàgina interor del llibre


Per tornar enrera